امروز جمعه 02 آذر 1403 http://fishingtech.cloob24.com
0
در حدود 2 سال پیش جهت خرید تجهیزات ماهیگیری به فروشگاه کلدن رفته بودم، که دیدم آقای خدادای تعداد چوب و چرخ پشه آورده است، من همیشه ماهیگیری با پشه را دوست داشتم اما هیچ وقت به شروع آن فکر نکرده بودم و همیشه فکر می کردم با توجه به عدم وجود تجهیزات آن در کشور ممکن است نتوانم آن ها را خریداری کنم، لذا همان روز یک چوب Capture و یک چرخ پشه Cormoran به همراه نخ و تعدادی پشه خریداری کردم، جالب است که بدانید قیمت کل این تجهیزات در آن روز در حدود 170 هزار تومان شد (فکر کنم اگر امروز کسی بخواهد آن تجهیزات را خریداری کند، به شرط وجود در بازار متاسفانه میبایست درحدود 600 هزار تومان هزینه کند).

خلاصه این شد شروع ماهیگیری با پشه من، بعد از آن شروع کردم به دیدن فیلمهای پرتاب و تکنیک های مربوطه و تمرین و بعد از مدتی هم بقول دوستان خیس کردن چوب و چرخ، اما دریغ از یک ماهی تا اینکه بالاخره اولین ماهی را در برکه امام زاده علی گرفتم و کم کم با شناختن پشه ها ماهی های بیشتری نیز صید کردم تا اینکه کم کم فکر ساختن پشه نیز به سرم افتاد که به همین جهت یک ست شامل گیره و دیگر تجهیزات آن را نیز خریدم و شروع کردم به ساخت پشه های مختلف، در ابتدا پشه ها خیلی بیریخت و کج و کوله در میامدن و به قول یکی از دوستان حرفه ای که میگفت وقتی 100 تا پشه درست کردی، یواش یواش یاد می گیری که چیکار کنی، البته من 100 تا درست نکردم ولی بعداز پشه 30 - 40 کم کم وضعیت پشه ها بهتر شد و با شناختن بیشتر متریال، پشه ها بیشتر ریخت پشه پیدا کردن.

0
مدتها بود که مشکل پهن کردن و جمع کردن تجهیزات و وسایل پشه بافی را داشتم، از آنجائیکه این کار خورده ریزهای زیادی را نیاز دارد هر دفعه کلی وقت برای چیدن تجهیزات و کلی زمان برای جمع کردن آنها به همراه خورده نخها و پرهایی که از اضافات پشه ها ایجاد شده بود وقت من را میگرفت لذا به فکر ساختن میزی برای این کار افتادم، اما هرچه در اینترنت جستجو کردم میز جمع و جور که جای کمی را اشغال کند ندیدم تا اینکه خودم بر اساس طرح هایی که دیده بودم اقدام به طراحی یک میز کوچک اما با فضای زیاد نمودم و پس از کلی طراحی با نرم افزار کتیا که در آن هم می توانید قطعات را طراحی کنید و هم می توانید آنها را بصورت مجازی مونتاژ کنید، طرح نهایی را آماده کرده و چوبهای لازم را خریداری کردم. مشکل بعدی با توجه به خانه های امروزی که آپارتمان می باشند، محل ساخت آن بود که به اجبار یکی از بالکن های خانه را به این کار اختصاص دادم و خلاصه بعد از یک هفته میزی که عکسهای آن را در ادامه مطالب قابل مشاهده است ساخته شد.

از خواص این میز وزن و حجم کم آن است که به راحتی قابل حمل می باشد، از دیگر مزایای آن استفاده از چراغ LED است که به دلیل توان بسیار پائین آن دارای نور مناسب و عدم تولید حرارت می باشد. همچنین در بالا و سمت راست آن قسمتی را درست کردم که بتوان در آن قسمت کتاب، کاغذ و یا حتی ipad را برای دیدن دستورالعلمهای ساخت پشه قرارداد.

0
استفاده از طعمه های مصنوعی جهت صید ماهی های مهاجم از صدها سال پیش مورد استفاده قرار می گیرفته است و شاهد آن هم استفاده از سیستم فلای فیشینگ می باشد. اما جهت صید ماهی های آرام مانند کپور که خوی تهاجمی ندارند این سیستم کارآیی خیلی زیادی ندارد.

همانطور که میدانید کپور یک ماهی همه چیز خوار می باشد، اما از طعمه های متحرک زیاد خوشش نمیاید، بر همین اساس طراحان طعمه های مصنوعی جدیدا طعمه ای را طراحی و تولید کرده اند بنام Zig Bugs که میبایست همانند طعمه های ریسه آزاد شناور به ریسه متصل گردد.

همانطور که در شکل فوق دیده می شود این سوسکهای مخصوص صید کپور دارای بدنی چاق جهت تحریک ماهی به بلعیدن می باشند.

در زیر چند نمونه از این سوسکها را می توانید مشاهده نمایید.

طبق معمول مشکلی که وجود دارد تهیه این سوسکها می باشد، بر اساس تحقیقات بنده در حال حاضر این طعمه ها در ایران موجود نمی باشند، اما دوستانی که در کار ساخت پشه هستند به راحتی می توانند راه های ساخت این سوسک ها را پیشنهاد بدهند. چون بر اساس مطالبی که در اینترنت وجود داره، طعمه های جالبی بوده و به امتحانش می ارزد.

0

همانگونه که میدانید کپور از رسته ماهیان گرمابی می باشد و از آنجائیکه ماهی ها خونسرد می باشند، لذا دمای بدن آنها همراه با دمای هوا و آب افت می نماید و این تقلیل دمای بدن همراه با کاهش تحرک بوده و به همین دلیل تغذیه ماهی بدلیل کاهش متابولیسم، کاهش خواهد یافت،،پس جهت عبور از فصل سرما ماهی میبایست ذخیره غذایی مناسبی را قبل از زمستان ذخیره نماید پس نتیجه گیری می گردد که در فصل پائیز در صورت استفاده از طعمه هایی با مقدار پروتئین و چربی بالا شانس صید افزایش خواهد یافت.

در خصوص صید زمستانی از آنجائیکه تغذیه ماهی بسیار کاهش می آید دیگر مانند فصول گرم جهت خوردن غذا حریص نمی باشد لذا صید آن بسیار مشکل خواهد بود.

جهت صید زمستانی پیشنهاد می گردد تا از طعمه هایی که حاوی شیرین کننده های مصنوعی مانند تالین و روغن های خوراکی می باشند استفاده نمائید. جهت نتیجه بهتر و تشویق ماهی به تغذیه بیشتر میبایست قبل از شروع به صید منطقه مناسبی را یافت و در آن منطقه شروع به طعمه پاشی نمود، فقط فراموش نشود از آنجائیکه در زمستان اشتهای ماهی کاهش میابد، طعمه هایی که جهت طعمه پاشی استفاده می شود میبایست به گونه ای ساخته شوند که سریع در آب حل شده و تنها بوی آن باقی بماند و ماهی نتواند از آن تغذیه کند تا سیر شود.

وقتی در زمستان ماهیگیری می کنید میبایست تاکتیک ماهیگیری خود را تغییر دهید. در این فصل مکان ماهی ها تغییر می کند و در مکانهایی که قبلا صید موفقی داشتید ممکن است هیچ شانسی نداشته باشید. در ابتدای صید بهتر است از یک چوب استفاده کنید و آن را به همراه طعمه ای که به آن متصل کرده اید به قسمت های مختلف پرتاب کرده و حدود نیم ساعت صبر کنید، سر چوب را میبایست عمودی نگه داشت چون در این حالت نخ ماهیگیری از کف آب فاصله گرفته و در صورتیکه ماهی در آن منطقه در حال چرخ زنی باشد ممکن است به نخ برخورد نماید و بدین ترتیب محل ماهی مشخص گردد. نکته دیگری که می بایست به خاطر داشت این است که طعمه ها را کوچکتر انتخاب کنید تا رغبت ماهی به خوردن آن بیشتر شود. فراموش نکنید که در فصل زمستان حتما لباس و وسایل گرمایشی مناسب بههمراه داشته باشید در غیر این صورت بجای اینکه به ماهیگیری فکر کنید مجبور خواهید بود به گرم کردن خودتون فکر کنید.

در مجموع ماهیگیری کپور در زمستان کاری سخت و چالش بزرگیست،پس اگر از آن دسته از ماهیگیرانی هستید که عاشق چالش هستند پیشنهاد می کنم حتما این کار را انجام دهید.

امیدوارم در صورت اقدام صید خوبی داشته باشید.در ضمن خاطره اش را هم برای من ارسال نمائید تا با نام خودتان در وبلاگ قرار داده شود تا بقیه دوستان نیز از آن بهره مند گردند.

0

شاهدانه بدلیل داشتن روغن و دیگر مواد جز یکی از غذاهایی می باشد که کپور به آن علاقه دارد، یکی دیگر از خواص این دانه بوی جاذب آن و سادگی در تهیه می باشد.

از این طعمه می توان در تهیه طعمه میدانی و تهیه بویله جهت صید کپور استفاده نمود. در ضمن اگر شاهدانه ها بزرگ باشند خودشان را می توان بعنوان طعمه به سر قلاب متصل نمود.

مراحل تهیه این طعمه به شرح زیر می باشد:

مواد لازم:

- شاهدانه خام نیم کیلو (قابل تهیه از کلیه عطاری ها، لازم به ذکر است سعی کنید شاهدانه درشت انتخاب کنید).

- بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری

- آب جهت تهیه نیم کیلو شاهدانه 2 لیتر

- نمک دریایی نصف فنجان

مراحل کار:

1- ابتدا آب را در یک ظرف ریخته و بر روی گاز تا زمان جوشیدن حرارت میدهیم.

2- حال کل نیم کیلو شاهدانه را به همراه 2 قاشق چایخوری پیکینگ پودر درون ظرف آب ریخته و درب آن را به خوبی میبندیم و در حدود 15 ساعت آن را در جایی قرار میدهیم.

3- پس از گذشت مدت زمان مذکور مجددا ظرف را بر روی اجاق گاز گذاشته و به مدت 30 دقیقه محتویات آن را میجوشانیم.

4- سپس آن را در مکانی گذاشته و اجازه میدهیم تا ولرم شود.

5- پس از ولرم شدن به میزان نصفه فنجان نمک (ترجیحا دریایی) به آن اضافه می کنیم و به خوبی هم میزنیم تا کل نمک در آن حل شود. (اگر به روغن شاهدانه نیز دسترسی دارید چهار قاشق غذا خوری روغن اضافه نمائید).

6- در این مرحله شاهدانه ها آماده می باشند، جهت نگهداری پس از سرد شدن می توان آنها را بسته بندی کرده و در فریز قرار دهید و هر زمان که نیاز داشتید از آن استفاده کنید.